Nieuwbouw villa Mauritius 3 slaapkamers 762.500 euro

Net voor de Kerst kunt u nog een tropische verrassing onder de boom leggen: een nieuwe duplex villa met drie slaapkamers en 152 m2 woonoppervlak op het zonovergoten eiland Mauritius in de Indische oceaan. U beschikt over een eigen tuin met zwembad en een heerlijk lounge/poolhouse. De prijs is 762.500 euro.

Nieuwe villa kopen op tropisch eiland Mauritius

Een unieke kans om een nieuwe villa te kopen op het tropische eiland Mauritius in een luxe 5 sterren resort met concierge service. Het resort ligt in het Zuid Westen van Mauritius, vlakbij het witte zandstrand Plage de la Preneuse, de Golfbaan Tamarin en het Ruisseau Créole centrum met restaurants, café’s en gezellige winkels.

Rendement op verhuur

De duplex villa op Mauritius is behalve een heerlijke plek om te genieten ook de ideale investering voor uw spaargeld; u kunt de villa laten verhuren en profiteren van een gezond rendement. Uiteraard geeft u ieder jaar aan wanneer u zelf van de villa gebruik wilt maken.

Over Mauritius

Mauritius heeft 1,3 miljoen inwoners die vrijwel allemaal Engels en Frans spreken. U geniet van 312 dagen zon per jaar met een temperatuur tussen 25 en 32 graden van oktober tot mei. De temperatuur van het zeewater is gemiddeld 26 graden;-) Verder staat Mauritius voor onbezorgd genieten met een Europese infrastructuur met privé-klinieken, duikscholen, golfbanen en luxe winkelcentra en toprestaurants.

De brochure met foto’s en plattegronden voor deze duplex villa voor 762.500 euro met eigen zwembad, tuin en poolhouse sturen wij u graag toe via deze link.

Komt u ook naar Mauritius?
Gaat u Mauritius bezoeken, laat het ons vooraf weten. Wij kunnen u – in overleg – een aantal gratis overnachtingen aanbieden. Op die manier profiteert u maximaal van onze Hollandse service in het buitenland!

Dit glinsterende eiland in de Indische Oceaan is uniek door de vredige ambiance, de meertaligheid en het internationale aanzien. Of u nu hier bent voor het eten, de stranden, de watersport of de natuur, Mauritius biedt het allemaal met een onberispelijke service.

U kunt ons zeven dagen per week bereiken via info@nieuwbouwmauritius.nl of via WhatsApp +33770186203. Begint Mauritius te leven als interessante investering buiten Europa? Download dan hier de lifestyle brochure.

Vluchten naar Mauritius
Vanuit Brussel of Amsterdam vliegt u naar Mauritius met o.a. Air Mauritius, AirFrance, Emirates, EuroWings, KLM, Kenya Airways, China Eastern, British Airways, Singapore Airlines en Lufthansa.

Mauritius lijkt misschien ver weg, maar met onze Nederlandse begeleiding via het hoofdkantoor in Sainte Maxime is uw aankoop en de service in goede handen.

Uw paradijs op Mauritius; het is nu of nooit.


Het 5 sterren resort Legend Hill dat door een van de beste Zuid Franse projectontwikkelaars wordt gebouwd is een groot succes! Dit exclusieve 5 sterren resort bestaat in totaal uit slechts 48 koopwoningen: grote villa’s, luxe penthouses met privé zwembad en appartementen met ruime suites. Voor iedereen is er zeezicht op de prachtige warme (en schone) Indische Oceaan. Er zijn wellness ruimtes, zwembaden en topklasse restaurants onder leiding van het beroemde Chêvre d’Or in Eze aan de Cote d’Azur.

Dat Legend Hill uniek is, blijkt uit het feit dat het in tien maanden tijd bijna uitverkocht is. Niet zo gek; behalve 5 sterren klasse en service, kunt u ook nog een gezond verhuur rendement op uw investering  behalen. Een woning op het tropische eiland Mauritius; als u daar nog steeds van droomt, is dit het moment om te handelen, want: op is op.
 
Mauritius lijkt ver weg, maar met onze Nederlandse begeleiding via het hoofdkantoor in Sainte Maxime is uw aankoop en de service in goede handen. Wij sturen u graag vandaag de plattegrond toe die bij uw wens en uw budget past. 

Met hartelijke groet,


Ab en Jo Kuijer
WhatsAb +33770186203

De voorraad per 23 augustus 2019

Chamarel Triplex Villa 4 slaapkamers
548.80 m²
2.600.000 euro

Bengali Duplex Villa 4 slaapkamers
495.60 m²
2.390.000 euro​

Penthouse B31 4 slaapkamers
430 m²
2.390.000 euro​

Penthouse C31 4 slaapkamers
430 m²
2.390.000 euro

Penthouse D31 4 slaapkamers
430 m²
2.450.000 euro


Appartement A12 
begane grond met privé zwembad, 3 slaapkamers
200.80 m²
940.000 euro

Appartement B11 
begane grond met privé zwembad, 3 slaapkamers
200.80 m²
940.000 euro

Appartement C21 
3 slaapkamers
208.80 m²
840.000 euro


Appartement BH11 
3 ruime suites
231.50 m²
726.000 euro

Appartement BH21 
3 ruime suites
223.30 m²
726.000 euro

Appartement BH31 
3 ruime suites
223.30 m²
726.000 euro


Komt u naar Mauritius?

Gaat u Mauritius bezoeken, laat het ons vooraf weten. Wij kunnen u een aantal gratis overnachtingen aanbieden dichtbij Legend Hill of een ander resort op het eiland. Op die manier profiteert u maximaal van onze Hollandse service!

Dit glinsterende eiland in de Indische Oceaan is uniek door de vredige ambiance, de meertaligheid en het internationale aanzien. Of u nu hier bent voor het eten, de stranden, de watersport of de natuur, Mauritius biedt het allemaal met een onberispelijke service. 

U kunt ons zeven dagen per week bereiken via info@nieuwbouwmauritius.nlof via WhatsApp +33770186203. Begint Mauritius te leven als interessante investering buiten Europa? Download dan hier de lifestyle brochure.

Stuurt u deze mail vooral door naar vrienden die graag buiten Europa een tropisch paradijs zoeken.

Emirates breidt uit op Mauritius

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft zijn steun aan Mauritius en de Seychellen hernieuwd door een Memorandum of Understanding, MoU, uit te breiden, waarin gemeenschappelijke activiteiten worden uiteengezet om de twee landen te promoten. H.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline and Group ontmoette een delegatie op hoog niveau van de twee landen op de Arabische reismarkt, 2019.

Een MoU werd ondertekend door Orhan Abbas, Senior Vice President van Emirates, Commercial Operations for Africa en Sherin Francis, Chief Executive Officer van de Tourism Board van de Seychellen, en Arvind Bundhun, directeur van de Mauritius Tourism Promotion Authority, in aanwezigheid van de Didier Dogley en Anil Kumar Gayan, respectievelijk de ministers van Toerisme van de Seychellen en Mauritius.

“We hebben lange en vruchtbare partnerschappen met zowel Mauritius als de Seychellen gehad en hebben een actieve rol gespeeld in het stimuleren van de toeristenindustrie van de eilandnaties.” Onze toewijding aan deze bestemmingen en het partnerschap dat met de respectieve overheidsinstanties is gesmeed, hebben grote successen gekend, “zei Orhan Abbas, Senior Vice President Commercial Operations, Afrika.

“De verlenging van onze overeenkomsten ondersteunt ons vertrouwen dat de groei van het toerisme naar zowel Mauritius als de Seychellen verder kan worden ontwikkeld en we blijven ervan overtuigd dat we deze aantallen zullen blijven zien groeien,” voegde hij eraan toe.

“De ondertekening van dit memorandum met Emirates bevestigt ​​de langdurige sterke relatie, ontwikkeld over een decennium, tussen de regering van de Seychellen en de leiding van deze wereldwijde luchtvaartmaatschappij .We waarderen de diensten die Emirates aan de Seychellen en zijn toerisme, we kijken uit naar een verdere verdieping van deze relatie naar onze wederzijdse voordelen, “zei Didier Dogley, minister van Toerisme, Burgerluchtvaart, Havens en Marine van de Seychellen.

“Ik ben blij dat we dit Memorandum of Understanding met Emirates vernieuwen, omdat dit de basis is waarop we een zeer sterk partnerschap hebben opgebouwd. We hebben dezelfde visie en delen dezelfde visie met betrekking tot het ontwikkelen van een wederzijds voordelige strategie. Wij kijken ernaar uit om met Emirates samen te werken in dezelfde vriendelijke geest die oorspronkelijk het MoU inspireerd ” verklaarde Anil Kumar Gayan, minister van Toerisme van Mauritius.

In 2018 bezochten 361.844 toeristen de Seychellen en Mauritius verwelkomde 1.399.408 toeristen. De belangrijkste markten van de bestemmingen zijn Frankrijk, het VK, Duitsland, India, Italië, China, de Russische Federatie en de Verenigde Arabische Emiraten.

De overeenkomst omvat marketingactiviteiten zoals het bijwonen van toeristische beurzen en beurzen, handelsinspiratie-excursies, productpresentaties en workshops, onder andere gezamenlijk uitgevoerd door Emirates en de Tourism Boards.

Emirates startte in september 2002 met vluchten naar Mauritius met drie wekelijkse vluchten. De dagelijkse A380-service werd gelanceerd in december 2013, terwijl de dubbele dagelijkse dienst werd geïntroduceerd in oktober 2014, na een sterke vraag naar Emirates ‘ vlagschip op deze route.

Emirates heeft een vloot van 271 vliegtuigen en vliegt naar 158 bestemmingen in 86 landen en gebieden verspreid over zes continenten.

https://www.emirates247.com/business/emirates-renews-commitment-to-mauritius-and-seychelles-2019-04-30-1.683300

De verborgen schat van Mauritius

Wetenschappers hebben een ‘verloren continent’ gevonden onder het eiland Mauritius in de Indische Oceaan. Dit rijke eiland boordevol luxe en cultuur krijgt er zo letterlijk een nieuwe dimensie bij.

Het tropisch eiland Mauritius werd gevormd uit lava gedurende een periode van ongeveer 9 miljoen jaar. Maar onderzoekers ontdekten onlangs een mineraal dat enkele miljarden jaren oud was.

Nader onderzoek door een team van geologen onder leiding van de Zuid-Afrikaanse Universiteit van Witwatersrand, concludeerden dat Mauritius op de top ligt van een onontdekt stukje aarde dat afkomstig is van een 200 miljoen jaar oud super continent genaamd ‘Gondwana’. Dit deel kwam 180 miljoen jaar geleden in beweging en vormde de basis voor Afrika, Zuid Amerika, Antarctica, India en Australië.

“De aarde is opgebouwd uit twee delen – continenten zijn oud, en oceanen zijn ‘jong’ ‘” aldus hoofdauteur Professor Lewis Ashwal. “Op het continent vindt u rotsen die meer dan 4 miljard jaar oud zijn, maar in de oceaan zult u dit niet vinden. want in de oceaan worden de rotsen gemaakt.

Mauritius is een eiland en er is geen rots op het eiland die ouder is dan 9 miljoen jaar oud. Echter, door het bestuderen van de rotsen op het eiland, hebben we zircons gevonden van 3 miljard jaar!

Zircons zijn mineralen die voornamelijk voorkomen in granieten uit de continenten. Ze bevatten sporen van uranium, thorium en lood, ze zijn zeer sterk en bevatten een uitgebreid overzicht van geologische processen. Hierdoor kan dit mineraal zeer nauwkeurig worden gedateerd.

“Het feit dat we de oude zircons vonden in een 6 miljoen oude trachyte rots, bevestigt de vorige studie en weerlegd elke suggestie dat zircons door de wind of het water zijn aangekomen,” aldus professor Ashwal.

De fragmenten uit dit onontdekte continent in de Indische Oceaan worden voortaan aangeduid als “Mauritia”.

Bron: Independent

Appartement met prive zwembad op Mauritius

Een privé zwembad bij uw appartement, dat was tot voor kort voorbehouden aan de happy few die een penthouse kochten op bijvoorbeeld Mauritius. Vanaf de bovenste etage geniet u immers onder de sterrenhemel optimaal van een infinity pool zwembad terwijl u ver weg kijkt over de Indische oceaan.

Maar voor wie geen penthouse wil kopen maar wel een heerlijk appartement met voldoende slaapkamers, is er nu de mogelijkheid om een appartement met infinity pool te kopen. Een beperkt aantal appartementen op de 1e verdieping is hiervoor geschikt, maar het resultaat is een zwembad van 5 x 3 meter met overloop zodat er niets van uw uitzicht verloren gaat. De prijs is alleszins betaalbaar; 880.000 euro voor 200 m2 woonoppervlak, een terras van 65 m2 en een zwembad van 18m2 en drie zeer ruime slaapkamers..

Wilt u dit gebruiken voor uw vakanties of wilt u dit appartement verhuren? Uiteraard zijn de huuropbrengsten dan ook iets hoger. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact met ons op via info@nieuwbouwmauritius.nl

Hypotheek voor uw woning op Mauritius

hypotheek op Mauritus
Wilt u een hypotheek voor uw Mauritius villa of appartement? Tot 70 % financiering is mogelijk voor buitenlandse kopers!
Legend Hill, het zeer luxe nieuwbouw resort op Mauritius trekt veel aandacht van kopers en veel mensen vragen ons naar de hypotheek mogelijkheden. Een hypotheek is uiteraard maatwerk, maar de BCP Bank op Mauritius financieert uw appartement, villa of penthouse in Legend Hill tot 70%. 

Onderstaand vindt u een eerste indicatie van de algemene voorwaarden. Hier is nog geen valuta of rente percentage aangegeven, aangezien dit individueel met iedere koper wordt besproken. Voor een aanvraag kunt u contact opnemen met Karen Rene. Direct telefoonnummer: (+230) 207 8683
Email : krose@bcpbank.mu

General Credit Rules – Mauritius
There are some general laws defined under “The Macro-Prudential Rules and Guidelines” that apply to all local commercial Banks in respect of the debt to income ratio as well as maximum loan to value ratio that needs to abide by. Working from there, depending on how the credit dossier is set up with regards to the Borrower’s proposed guarantees, each Bank then applies its own terms. Indicatively the debt to income ratio is calculated based on the monthly net revenue derived against all credit/loan repayments – the maximum allowable ratio is 50% for borrowers earning >5000€/month.

  Early Repayment
Penalties for Early Repayment: Yes, unless if the repayment is being effected from own generated cash flow/funds, then the early repayment fee shall be waived
Early Repayment Conditions: Any prepayment must amount to a minimum of 10% of the remaining balance of the loan

  BCP Bank’s standard terms
Coming on the Banking process now, please find hereunder an indication of the terms that will be related to the loan creation working on an assumption that loan type is housing loan with a local mortgage inscribed by Bank on the property to be purchased.
(i)      1st Rank Fixed Charge  MUR 51,400 – to register the bank lien on the property. Where the lien is above MUR5,000,000; the current costs for the registration process is MUR50,000 + 1400 paper cost. It is to be noted that this fee may be subject to change in line with Registrar Rules
 
(ii)    Legal Fees MUR 2,000 – for the vetting of the fixed charge document prior same is signed by you and sent for registration
 
(iii)   Search Fee MUR 400 – for the verification of the ‘casier hypothécaire’ of the property being purchased; current proprietor; whether the property is burdened by any existing lien/privilege etc..
 
(iv)  MCIB Fee MUR 100 – to check both your local credit history and current credit profile (this is a legal requirement under the Macro-Prudential Rules attached)          
 
(v)    Handling Fee 1% of loan value – fees represent banking service from application to disbursement of the facility into account
 
(vi)  Monthly Ledger Fee MUR 75+VAT – will be levied on a monthly basis until full reimbursement of the loan.
 
(vii) Life Assurance assigned to the favor of Bank – As per Insurer’s Quote; cover in name of borrower against death, total & permanent disability for the full loan amount & tenor. We can help you to set up this item in Mauritius      
 
(viii) Building Insurance assigned to the favor of Bank – Against Fire, Flood & Cyclone for the full replacement cost of the Legend Hill Villa/Apartment after they would have been delivered to you by the Promoter
 
(ix)  Term Deposit – Evidence that the borrower has credited at least 3 monthly installments in a non-withdrawal account which will be assigned to the favor of Bank until full loan repayment
 
(x)    Undertaking letter of the borrower to credit at least 120% of the monthly loan installment on a monthly basis in your bank account with us
 
(xi)  Evidence of the borrower’s own funds amounting to a minimum of 30% has been injected in the acquisition project prior disbursement of the loan facility
 
Kindly do not hesitate to revert back should you require any additional information or have any questions.

Karen RENÉ
Relationship Manager Private Banking
 
Maëva Tower – Ground Floor  – Angle Silicon Avenue et Bank Street
Cybercité – Ebene 72201 – Ile Maurice
Tel: (+230) 5942 2839 – Fax: (+230) 210 2300
Ligne directe: (+230) 207 8683
Email : krose@bcpbank.mu 

Komt u naar Mauritius?
Gaat u Mauritius bezoeken, laat het ons weten. Wij kunnen u een aantal overnachtingen aanbieden dichtbij Legend Hill of een ander resort op het eiland. Op die manier profiteert u maximaal van onze Hollandse service!

Dit glinsterende eiland in de Indische Oceaan is uniek door de vredige ambiance, de meertaligheid en het internationale aanzien. Of u nu hier bent voor het eten, de stranden, de watersport of de natuur, Mauritius biedt het allemaal met een onberispelijke service. 

Ab en Jolanda Kuijer
Prijzen
Appartement 130 m2 met 80 m2 terras – 805.000 euro
Penthouse 228 m2 met 202 m2 terras – 2.390.000 euro
Villa 314 m2 met 254 m2 terras – 3.150.000 euro

Rendement op uw investering
U kunt uw appartement of villa ook laten verhuren. Informeer naar de mogelijkheden van verhuur management met een jaarlijks rendement op uw investering tussen 4,5 tot 5 %!

Wel Mauritius, maar liever in het Noorden?
Wij hebben meerdere projecten in de portefeuille en zijn u graag van dienst. Informeer naar de mogelijkheden met directe oplevering van villa’s met zwembad in een 5 sterren resort.

Vluchten naar Mauritius
Vanuit Brussel of Amsterdam vliegt u naar Mauritius met o.a. Air Mauritius, AirFrance, Emirates, EuroWings, KLM, Kenya Airways, China Eastern, British Airways, Singapore Airlines en Lufthansa.

Mauritius belasting verdragen

Double Taxation Agreements

So far Mauritius has concluded 46 tax treaties and is party to a series of treaties under negotiation. The treaties currently in force are:

Australia (Partial)Barbados
DTAAmendment/s through Protocol
Belgium
BotswanaCabo VerdeCongo
CroatiaCyprus
CyprusAmendment/s through Protocol
Egypt
France
DTAAmendment/s through Protocol
Germany (New)Ghana
GuernseyIndia
DTAAmendment/s through Protocol
Italy
DTAAmendment/s through Protocol
JerseyKuwaitLesotho
Luxembourg
DTAAmendment/s through Protocol
MadagascarMalaysia
MaltaMonacoMozambique
NamibiaNepalOman
PakistanPeople’s Republic of BangladeshPeople’s Republic of China
DTAAmendment/s through Protocol
RwandaSenegalSeychelles
DTAAmendment/s through Protocol
SingaporeSri LankaSouth Africa (New)
State of QatarSwazilandSweden (New)
ThailandTunisiaUganda
United Arab EmiratesUnited Kingdom
DTAAmendment/s through Protocol (2011)Amendment/s through Protocol (2018)
Zambia
 Zimbabwe

HIGHLIGHTS OF MAURITIUS TAX TREATIES

CountryDuration to constitute permanent establishmentMaximum tax rates applicable in the State of Source
Building Site etc Furnishing of servicesDividendsInterest(i)Royalties
1Australia (Partial)
2Barbados6 months(iv)5%5%5%
3Belgium> 6 months(iv)5% & 10%10%Exempt
4Botswana> 6 months> 6 months (ii)5% & 10%12%12.5%
5Cabo Verde>183 days> 183 days5%10%7.5%
6China> 12 months> 12 months(iii)5%10%10%
7Congo> 12 months> 12 months0% & 5%5%Exempt
8Croatia> 12 months(iv)ExemptExemptExempt
9Cyprus> 12 months> 9 months (ii)ExemptExemptExempt
10Egypt> 6 months> 6 months5% & 10%10%12%
11France> 6 months(iv)5% & 15%same rate as under domestic law15%
12Germany (new)> 12 months(iv)5% & 15%Exempt10%
13Ghana> 6 months> 6 months (ii)7%7%8%
14Guernsey> 12 months> 9 monthsExemptExemptExempt
15India> 9 months> 3 months5% & 15%7.5%15%
16Italy> 6 months(iv)5% & 15%same rate as under domestic law15%
17Jersey> 12 months> 9 monthsExemptExemptExempt
18Kuwait> 9 months(iv)ExemptExempt10%
19Lesotho> 6 months> 6 months (ii)10%10%10%
20Luxembourg> 6 months(iv)5% & 10%ExemptExempt
21Madagascar> 6 months(iv)5% & 10%10%5%
22Malaysia> 6 months(iv)5% & 15%15%15%
23Malta> 12 months> 12 monthsExemptExemptExempt
24Monaco> 12 months> 12 monthsExemptExemptExempt
25Mozambique> 6 months> 6 months (ii)8%, 10% & 15%8%5%
26Namibia> 6 months> 6 months (ii)5% & 10%10%5%
27Nepal> 6 months> 6 months (ii)5%, 10% & 15%10% & 15%15%
28Oman> 6 months(iv)ExemptExemptExempt
29Pakistan> 6 months(iv)10%10%12.5%
30Rwanda> 6 months> 6 months10%10%10%
31People’s Republic of Bangladesh>12 months> 12 months10%normal ratenormal rate
32Senegal> 9 months> 9 months (i)ExemptExemptExempt
33Seychelles> 12 months> 6 months (ii)ExemptExemptExempt
34Singapore> 9 months(iv)ExemptExemptExempt
35South Africa> 12 months> 6 months (ii)5% & 10%10%5%
36Sri Lanka> 6 months> 6 months (ii)10% & 15%10%10%
37State of Qatar> 6 months> 6 months (ii)ExemptExempt5%
38Swaziland> 6 months> 6 months(ii)7.5%5%7.5%
39Sweden (New)> 12 months(iv)0% & 15%ExemptExempt
40Thailand> 6 months> 6 months (ii)10%10% & 15%5% & 15%
41Tunisia> 12 months(iv)Exempt2.5%2.5%
42Uganda> 6 months> 4 months (ii)10%10%10%
43United Arab Emirates> 12 months> 12 monthsExemptExemptExempt
44United Kingdom> 6 months(iv)10% & 15%Same rate as under domestic law15%
45Zimbabwe> 6 months(iv)10% & 20 %10%15%
46Zambia> 9 months(iv)5% & 15%10%5%
  1. where interest is taxable at rate provided in the domestic law of the State of source or at reduced treaty rate, provision is usually made in the treaty to exempt interest receivable by a Contracting State itself, its local authorities, its Central Bank/all banks carrying on bona fide banking business and any other financial institutions as may be agreed upon by both Contracting States.
  2. within any 12-month period
  3. within any 24-month period
  4. no specific provision made in respect of furnishing of services.

Tax Information Exchange Agreements (TIEAs)

In Force: Australia Austria Denmark Faroe Island Finland Greenland Korea Norway States of Guernsey Iceland US

Await signature:

Argentina, Greece, Isle of Man

Memorandum of Understanding (MOU)


MAURITIUS COMPETENT AUTHORITY AND AUTHORISED REPRESENTATIVES UNDER DOUBLE TAXATION AGREEMENT

(as of 8 April 2016)

COMPETENT AUTHORITY 

Director-General

Mauritius Revenue Authority

Ehram Court

Cnr Sir Virgil Naz & Mgr Gonin Streets

Port Louis

AUTHORISED REPRESENTATIVES FOR EXCHANGE OF INFORMATION

Director-General, MRA : Mr. Sudhamo Lal

Director, Large Taxpayers Department, MRA : Mr. Michel Mario Hannelas

Section Head, Large Taxpayers Department, MRA : Mrs. Yamini Rangasamy

Section Head, Large Taxpayers Department, MRA : Mr. Dhanee Seetloo

PLEASE NOTE: 

Correspondence for the Mauritius competent authority for all exchange of information matters should be addressed to:

Mr. Michel Mario Hannelas 

Director 

Large Taxpayers Department & International Taxation Unit 

Mauritius Revenue Authority 

Level 5 

Ehram Court 

Cnr. Sir Virgil Naz & Mgr Gonin Streets 

Port Louis 

MAURITIUS 

Email : 

mario.hannelas@mra.mu

yamini.rangasamy@mra.mu

dhanee.seetloo@mra.mu

Vijf redenen om voor Mauritius te kiezen

De rijke historie

Mauritius was een onbewoond eiland tot 1598 en ontwikkelde sommige van ‘s werelds zeldzaamste planten en dieren, zoals de dappere dodo. De Nederlanders arriveerden in de jaren 1500 en introduceerden suikerriet, dat later door de Fransen tot een bloeiende industrie werd ontwikkeld. Mauritius werd pas in 1968 onafhankelijk en bereikte na vijftien jaar hard werken economische en politieke stabiliteit. Om de afhankelijkheid van de export van suikerriet te verminderen, investeerden men fors in textiel, bankzaken, zakelijke outsourcing en luxetoerisme. Een groot succesverhaal: Mauritius heeft nu een van de meest concurrerende economieën in Afrika!

Vandaag kunt u alle historie bekijken, van dodo-botten tot de eerste kaarten van het eiland in het National History Museum. Bezoek koloniale plantages zoals St. Aubin en leer meer over verkenning en vestiging in het Blue Penny Museum. De hoofdstad, Port Louis, heeft historische gebouwen en een oude markt. Vanaf Lion Mountain in het zuidoosten kijkt u uit over de Vieux Grand Port, waar de Britten en Fransen ooit met elkaar vochten.

Multi-culturele smeltpot

Eeuwen van nederzettingen, slavernij en arbeidsmigranten hebben het gevarieerde Afrikaanse, Indische, Chinese en Franse erfgoed van het eiland gecreëerd. U vindt deze multi-etnische mix terug in alles; van taal en religie tot architectuur en muziek.

Kruidig geurende markten, eclectische muziek op straat, oude koloniale gebouwen en kleurrijke hindoe-tempels; Mauritius mixt alle culturen met respect voor ieder individu. Engels is de officiële taal, maar de meeste Mauritianen zijn meertalig en spreken Frans, Mauritaans Creools, Chinees en andere Aziatische talen zoals Hindi, Bhojpuri en Urdu. Het hindoeïsme is de meest populaire religie, gevolgd door het christendom, de islam en het boeddhisme.

Mauritiaanse keuken

De diversiteit van het eiland komt ook tot uiting in de keuken, die u kunt proeven in gastronomische restaurants en vijf sterrenhotels, maar ook in eenvoudige hutjes aan het strand en straatkraampjes. Van ‘crème brulee’ tot Creoolse barbecues, de gerechten van het land zijn geïnspireerd door eeuwenlange kolonisten.

Verse vis is een vanzelfsprekendheid, met dagelijkse vangst uit de Indische Oceaan. Lokale favorieten zoals marlijn, papegaaivis en octopus worden gebruikt in Mauritiaanse salades, Indiase curries, Creoolse “rougaille” (pittige stoofpot van tomaten), Chinese dim sum en “Vindaye” (Mauritiaanse curried fish).

Zacht zand en veilig zwemmen

Het poederachtige zand van het eiland is een duidelijke attractie voor vakantiegangers. Veel stranden hebben het extra voordeel van rustige lagunes voor veilig zwemmen en snorkelen, dankzij het beschermende rif dat Mauritius omringt.

De noordkust heeft de grootste verscheidenheid aan stranden, met veel activiteiten en voorzieningen – u kunt uw dagen doorbrengen met windsurfen, vissen of parasailen, en uw avonden in trendy strandbars of aan de oever van het meer. Trou aux Biches (geweldig om te snorkelen), Mont Choisy (stiller op doordeweekse dagen), Pereybere (lekkere eetkraampjes) en Grand Bay (goed voor watersport) behoren tot de meest populaire locaties.

De oostkust heeft een aantal van de meest glamoureuze stranden, met witter zand, wildere achtergronden en minder drukte. Opvallende plekken zijn Blue Bay (kristalhelder water), Belle Mare (een van de langste stranden van het eiland) en de stranden van Ile aux Cerfs (een populair eiland met talkwitte zandstranden).

De zuidelijke kust heeft hoge kliffen en spectaculaire golven, met topstrand plekken zoals St Felix (prachtige kleuren), Riviere des Galets (adembenemende uitzichten) en Gris Gris (beukende golven), terwijl Le Morne (waar Legend Hill wordt gebouwd) op de zuidwestpunt een kitesurf plek is van wereldklasse. U heeft dus ruime keuze om verschillende soorten stranden te bezoeken.


Panoramische bergwandelingen

Een vulkanische landmassa met bergachtig terrein, de eiland-brede wandelpaden en beklimmingen geven een panoramisch uitzicht. In het zuidwesten heeft het Black River Gorges National Park enkele van de beste, met in kaart gebrachte routes die leiden langs endemische ebbenbomen, kleurrijke vogels en Mauritiaanse vliegende vossen. In de buurt kunt u de Le Morne-berg beklimmen voor adembenemende vergezichten.

In het midden van Mauritius, in het Moka-gebergte, bevinden zich twee van de hoogste toppen: Pieter Both (820m) en Le Pouce (812m), ooit door Charles Darwin beklommen. Verder naar het zuiden is de hoogste berg van het eiland, Little Black River Peak (828m), die zowel gemakkelijkere als meer uitdagende routes naar de top heeft.

Komt u naar Mauritius?

Dit glinsterende eiland in de Indische Oceaan is uniek door de vredige ambiance, de meertaligheid en het internationale aanzien. Of u nu hier bent voor het eten, de stranden, de watersport of de natuur, Mauritius biedt het allemaal met een onberispelijke service. 

Gaat u Mauritius bezoeken, laat het ons weten. Wij kunnen u een aantal overnachtingen aanbieden dichtbij Legend Hill of een ander resort op het eiland. Op die manier profiteert u maximaal van onze Hollandse service!

Prijs update appartement, penthouse en villa

Niets is natuurlijker dan marktwerking. Wie in het zakenleven actief is, weet als geen ander dat wanneer de vraag het aanbod overtreft, de prijs automatisch stijgt. Na de lancering van het nieuwbouw project op mauritius Zuid is de verkoop wereldwijd gestart met als resultaat dat binnen 3 maanden tijd, de helft van de woningen is verkocht.

Super nieuws natuurlijk en het bewijs dat de Fransen hiermee de markt goed hebben aangevoeld. Het is dan ook een sterke combinatie; een tropisch eiland dat ieder jaar opnieuw Travel Awards in de wacht sleept, plus prachtig vormgegeven nieuwbouw met een aantrekkelijk verhuur concept in een zeer luxe 5 sterren resort. Dat u ook nog eens fiscaal extra voordelen kunt verkrijgen is extra meegenomen. U kunt straks heerlijk genieten van uw aankoop terwijl u omringd bent door warmte, luxe en rafinnement met prachtig uitzicht op zee.

Dit zijn in ieder geval de prijzen per 14 maart 2019

Appartement 130 m2 met 80 m2 terras. Prijs 805.000 – 840.000 euro

Penthouse 228 m2 met 202 m2 terras. Prijs 2.390.000 – 2.450.000 euro

Villa 261 m2 met 193 m2 terras. Prijs 2.075.000 – 2.350.000 euro

Villa 284 m2 met 203 m2 terras. Prijs 2.225.000 – 2.500.000 euro

Villa 314 m2 met 254 m2 terras. Prijs 3.150.000 – 3.150.000 – 3.350.000 euro