Vijf redenen om voor Mauritius te kiezen

De rijke historie

Mauritius was een onbewoond eiland tot 1598 en ontwikkelde sommige van ‘s werelds zeldzaamste planten en dieren, zoals de dappere dodo. De Nederlanders arriveerden in de jaren 1500 en introduceerden suikerriet, dat later door de Fransen tot een bloeiende industrie werd ontwikkeld. Mauritius werd pas in 1968 onafhankelijk en bereikte na vijftien jaar hard werken economische en politieke stabiliteit. Om de afhankelijkheid van de export van suikerriet te verminderen, investeerden men fors in textiel, bankzaken, zakelijke outsourcing en luxetoerisme. Een groot succesverhaal: Mauritius heeft nu een van de meest concurrerende economieën in Afrika!

Vandaag kunt u alle historie bekijken, van dodo-botten tot de eerste kaarten van het eiland in het National History Museum. Bezoek koloniale plantages zoals St. Aubin en leer meer over verkenning en vestiging in het Blue Penny Museum. De hoofdstad, Port Louis, heeft historische gebouwen en een oude markt. Vanaf Lion Mountain in het zuidoosten kijkt u uit over de Vieux Grand Port, waar de Britten en Fransen ooit met elkaar vochten.

Multi-culturele smeltpot

Eeuwen van nederzettingen, slavernij en arbeidsmigranten hebben het gevarieerde Afrikaanse, Indische, Chinese en Franse erfgoed van het eiland gecreëerd. U vindt deze multi-etnische mix terug in alles; van taal en religie tot architectuur en muziek.

Kruidig geurende markten, eclectische muziek op straat, oude koloniale gebouwen en kleurrijke hindoe-tempels; Mauritius mixt alle culturen met respect voor ieder individu. Engels is de officiële taal, maar de meeste Mauritianen zijn meertalig en spreken Frans, Mauritaans Creools, Chinees en andere Aziatische talen zoals Hindi, Bhojpuri en Urdu. Het hindoeïsme is de meest populaire religie, gevolgd door het christendom, de islam en het boeddhisme.

Mauritiaanse keuken

De diversiteit van het eiland komt ook tot uiting in de keuken, die u kunt proeven in gastronomische restaurants en vijf sterrenhotels, maar ook in eenvoudige hutjes aan het strand en straatkraampjes. Van ‘crème brulee’ tot Creoolse barbecues, de gerechten van het land zijn geïnspireerd door eeuwenlange kolonisten.

Verse vis is een vanzelfsprekendheid, met dagelijkse vangst uit de Indische Oceaan. Lokale favorieten zoals marlijn, papegaaivis en octopus worden gebruikt in Mauritiaanse salades, Indiase curries, Creoolse “rougaille” (pittige stoofpot van tomaten), Chinese dim sum en “Vindaye” (Mauritiaanse curried fish).

Zacht zand en veilig zwemmen

Het poederachtige zand van het eiland is een duidelijke attractie voor vakantiegangers. Veel stranden hebben het extra voordeel van rustige lagunes voor veilig zwemmen en snorkelen, dankzij het beschermende rif dat Mauritius omringt.

De noordkust heeft de grootste verscheidenheid aan stranden, met veel activiteiten en voorzieningen – u kunt uw dagen doorbrengen met windsurfen, vissen of parasailen, en uw avonden in trendy strandbars of aan de oever van het meer. Trou aux Biches (geweldig om te snorkelen), Mont Choisy (stiller op doordeweekse dagen), Pereybere (lekkere eetkraampjes) en Grand Bay (goed voor watersport) behoren tot de meest populaire locaties.

De oostkust heeft een aantal van de meest glamoureuze stranden, met witter zand, wildere achtergronden en minder drukte. Opvallende plekken zijn Blue Bay (kristalhelder water), Belle Mare (een van de langste stranden van het eiland) en de stranden van Ile aux Cerfs (een populair eiland met talkwitte zandstranden).

De zuidelijke kust heeft hoge kliffen en spectaculaire golven, met topstrand plekken zoals St Felix (prachtige kleuren), Riviere des Galets (adembenemende uitzichten) en Gris Gris (beukende golven), terwijl Le Morne (waar Legend Hill wordt gebouwd) op de zuidwestpunt een kitesurf plek is van wereldklasse. U heeft dus ruime keuze om verschillende soorten stranden te bezoeken.


Panoramische bergwandelingen

Een vulkanische landmassa met bergachtig terrein, de eiland-brede wandelpaden en beklimmingen geven een panoramisch uitzicht. In het zuidwesten heeft het Black River Gorges National Park enkele van de beste, met in kaart gebrachte routes die leiden langs endemische ebbenbomen, kleurrijke vogels en Mauritiaanse vliegende vossen. In de buurt kunt u de Le Morne-berg beklimmen voor adembenemende vergezichten.

In het midden van Mauritius, in het Moka-gebergte, bevinden zich twee van de hoogste toppen: Pieter Both (820m) en Le Pouce (812m), ooit door Charles Darwin beklommen. Verder naar het zuiden is de hoogste berg van het eiland, Little Black River Peak (828m), die zowel gemakkelijkere als meer uitdagende routes naar de top heeft.

Komt u naar Mauritius?

Dit glinsterende eiland in de Indische Oceaan is uniek door de vredige ambiance, de meertaligheid en het internationale aanzien. Of u nu hier bent voor het eten, de stranden, de watersport of de natuur, Mauritius biedt het allemaal met een onberispelijke service. 

Gaat u Mauritius bezoeken, laat het ons weten. Wij kunnen u een aantal overnachtingen aanbieden dichtbij Legend Hill of een ander resort op het eiland. Op die manier profiteert u maximaal van onze Hollandse service!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *